Przemyśl: Dostawy artykułów spożywczych do Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Przemyślu

Przemyśl: Dostawy artykułów spożywczych do Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Przemyślu
Numer ogłoszenia: 510388 – 2013; data zamieszczenia: 10.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU – dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I.1) NAZWA I ADRES: Miejski Dom Pomocy Społecznej , Ul. Gen. J. Wysockiego 99, 37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie, tel. 16 670 55 57, faks 16 670 55 57.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mdps.przemysl.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych do Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Przemyślu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I. Różne artykuły spożywcze – 18 220 kg II. Warzywa i owoce – 63 615 kg III. Ryby konserwowe i mrożone – 2036 kg IV. Mięso i wędliny – 16 000 kg V. Pieczywo – 25 200 kg. VI. Warzywa i owoce mrożone – 5190 kg VII. Jaja – 36 000 szt. VIII. Nabiał – 23 670 kg.

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • 1. Część I – Dostawa różnych artykułów spożywczych do Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Przemyślu – 10% 2. Część II – Dostawa warzyw i owoców do Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Przemyślu – 10% 3. Część III – Dostawa ryb konserwowych i ryb mrożonych do Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Przemyślu – 10% 4. Część IV – Dostawa mięs i wędlin do Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Przemyślu – 10% 5. Cześć V – Dostawa pieczywa do Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Przemyślu – 10% 6. Część VI – Dostaw warzy i owoców mrożonych do Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Przemyślu – 10%Społecznej w Przemyślu – 10% 8. Część VIII – Dostawa nabiału do Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Przemyślu – 10%

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.

 

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: brak

III.2) ZALICZKI

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości – wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu – wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. wypełniony formularz ofert wg załącznika nr 1 do SIWZ 2. kosztorys ofertowy 3. wypełniony formularz o zakresie prac wykonanych przez podwykonawców (jeżeli dotyczy) 4. pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

. urzędowa zmiana stawki podatku VAT – w celu dostosowania do aktualnie obowiązującej stawki – bez zmiany wartości netto produktów objętych zmianą jednak nie wcześniej niż po dacie rozpoczęcia jej obowiązywania. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy prawnej do podwyższenia lub obniżenia cen towarów np. rozporządzenie, obwieszczenie, ustawa lub innej podstawy do zmiany cen – zmiany umowy. b. w przypadku zmiany powyżej 3% kwartalnego wskaźnika cen towarów i usług podawanego przez GUS, publikowanego w Monitorze Polskim, – o wielkość tegoż wskaźnika, jednak nie wcześniej niż po jego ogłoszeniu. Zmiana umowy w tym zakresie może być wprowadzona tylko na wniosek Wykonawcy. Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia Zamawiającemu podstawy do podwyższenia lub obniżenia cen towarów np. rozporządzenie, obwieszczenie, ustawa lub innej podstawy prawnej do zmiany cen. c. w przypadku zmian przepisów ogólnie obowiązujących, które miałyby wpływ na treść umowy. d. w przypadku obniżenia cen producenta lub zastosowania promocyjnej obniżki cen, Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu asortymentu objętego umową po cenach odpowiednio obniżonych. e. w przypadku podwyższenia jakości parametrów lub innych cech charakterystycznych dla przedmiotu dostawy, w tym zmiana numeru katalogowego produktu lub nazwy własnej produktu pod warunkiem wprowadzenia na rynek produktu o wyższej jakości, lepszych parametrach lub innych korzystniejszych cechach charakterystycznych, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego produktu, na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego. f. w przypadku zmiany sposobu konfekcjonowania towarów objętych umową, w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego. g. w przypadku wstrzymania lub zakończenia produkcji towarów będących przedmiotem dostawy, możliwość dostarczania odpowiedników towarów objętych umową, o parametrach nie gorszych niż towary objęte ofertą, przy zachowaniu ceny ofertowej dla danego towaru na podstawie pisemnego wniosku Wykonawcy, pod warunkiem uzyskania zgody przez Zamawiającego. h. Zmiany umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności i będą dopuszczalne w granicach normowania Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych ( t.j. z 2007 r. Dz. U. Nr 223, poz. 1655 z późn. zm.).

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mdps.przemysl.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Dom Pomocy Społecznej w Przemyślu ul. Gen. J. Wysockiego 99, 37-700 Przemyśl,.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.12.2013 godzina 08:45, miejsce: Miejski Dom Pomocy Społecznej w Przemyślu ul. Gen. J. Wysockiego 99, 37-700 Przemyśl, budynek Administracji – pokój Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I – INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Różne artykuły Spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Budyń bez cukru szt. 1680 Chrzan 0,26 – 0,40kg kg 110 Ciastka bezcukrowe – Herbatniki 73g szt. 500 Ciastka bezcukrowe – wafelki z nadzieniem 110g szt. 500 Ciastka biszkoptowe 1kg kg 265 Ciastka wafle nadziewane 1kg kg 74 Cukier 1kg kg 5400 Dżem niskosłodzony 0,27 – 0,9 kg 500 Dżem wysokosłodzony 0,27 – 0,9 kg 500 Groszek konserwowy 0,40 – 0,50kg kg 130 Herbata 0,10 kg 250 Kakao typu holenderskiego 0,10 kg 25 Kasza gryczana kg 540 Kasza jęczmienna kg 200 Kasza manna kg 550 Kawa zbożowa rozpuszczalna typu Inka 015 kg 55 Ketchup 500ml łagodny szt. 400 Kisiel bez cukru 0,04 kg 56 Koncentrat pomidorowy 30% 0,2 – 0,9 kg 350 Krem czekoladowy 0,2 – 0,4 kg 100 Kukurydza konserwowa 0.40 kg 50 Kwasek cytrynowy 0.02kg szt. 420 Majonez 0.60 – 0.80kg kg 155 Makaron domowy 1 – 3kg kg 1000 Makaron nitka jajeczny 0.50 – 1 kg kg 300 Margaryna mleczna kg 360 Margaryna śniadaniowa 0.50kg kg 935 Marmolada wieloowocowa 1 -1.5kg kg 730 Mąka pszenna typ 500% kg 1300 Mąka ziemniaczana kg 70 Musztarda do 0.5kg kg 128 Ocet l 64 Ogórek kiszony 0.9L kg 290 Ogórek konserwowy 0.9L kg 140 Olej rzepakowy, sojowy l 650 Pieczarka marynowana 0.9L kg 86 Płatki owsiane kg 390 Powidło śliwkowe do 0.9kg kg 250 Ryż 1kg kg 1500 Seler marynowany 0.9L kg 150 Żurek słoik 0.35 – 0.4kg kg 240 Żelatyna 20 – 50g kg 10.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Buraki kg 3000 Banany kg 1000 Cebula kg 1200 Cebulka zielona – pęczek szt. 520 Cytryna kg 654 Czosnek kg 9 Fasola typu Jaś Piękny – sucha kg 280 Jabłka deserowe kg 4580 Jabłka kompotowe kg 940 Kapusta biała kg 1900 Kapusta czerwona kg 70 Kapusta kiszona kg 348 Kapusta pekińska kg 560 Mandarynka kg 320 Marchew kg 4570 Ogórek świeży kg 400 Pieczarka – świeża kg 146 Pietruszka korzeń kg 760 Pietruszka natka – pęczek szt. 420 Pomarańcze kg 700 Pomidory kg 1770 Por kg 200 Rzodkiewka – pęczek szt. 570 Sałata zielona szt. 800 Seler korzeń kg 590 Szczypior – pęczek szt. 130 Ziemniaki kg 37 000 Koper zielony pęczek szt. 680 Kalafior świeży oczyszczony kg 430 Arbuz kg 440 Brzoskwinia kg 200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ryby konserwowe i mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet Dorsz mrożony kg 900 Panga filet mrożony kg 348 Konserwa, filet makreli w pomidorach 170g szt. 1400 Konserwa, filet z Makreli w oleju 170g szt. 1360 Makrela wędzona kg 136 Konserwa sałatka z makreli 330g szt. 120 Konserwa Tuńczyk w kawałkach w oleju 170g szt. 360 Konserwa Szprot w pomidorach 324g szt. 300 Filet śledziowy marynowany kg 120.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Antrykot – świeży kg 500 Baleron gotowany kg 240 Boczek gotowany kg 60 Filet z indyka bez kości bez skóry kg 460 Filet z kurczaka bez kości bez skóry kg 600 Flaki wołowe mrożone krojone kg 130 Karczek bez kości kg 180 Kiełbasa krakowska parzona kg 90 Kiełbasa mortadela kg 250 Kiełbasa parówkowa z szynki kg 560 Kiełbasa szynkowa z indyka kg 600 Kiełbasa wiejska kg 30 Kiełbasa zwyczajna kg 460 Kiszka (krupniok) w jelicie cienkim kg 180 Konserwa pasztet z drobiu smakowe 130g szt. 1200 Kości wieprzowe od schabu /pokrzep kg 1300 Kurczak świeży kg 1200 Lencz kg 240 Łopatka wieprzowa bez kości kg 600 Mięso udowe z indyka bez kości bez skóry kg 760 Noga z kurczaka świeża kg 1580 Parówki drobiowe kg 700 Pasztet pieczony kg 194 Pasztetowa kremowa kg 100 Polędwica sopocka WP kg 400 Porcja rosołowa kg 300 Salceson drobiowy kg 270 Kiełbasa Żywiecka kg 300 Schab bez kości kg 700 Słonina kg 14 Smalec kg 80 Szynka drobiowa kg 540 Szynka pieczona wieprzowa kg 350 Szynka wiejska gotowana wieprzowa kg 450 Szynka wieprzowa gotowana kg 210 Wątroba z drobiu kg 100 Żeberka paski kg 200 Noga z kruczka mrożona kg 200 Kurczak mrożony kg 200 Konserwa pasztet drobiowy 300g szt. 150 Mięso szynka WP bez kości kg 500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bina 500g szt. 7800 Bułka tarta 1000g Kg 120 Bułka zwykła 100g szt. 2600 Chleb razowy 500g szt. 9000 Chleb wiejski 1000g szt. 15 700 Drożdżówka z kruszonką 70g szt. 3000 Drożdżówka z nadzieniem 90g szt. 4200 Rogal 80g szt. 400 Chałka 500g kg 200.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Warzywa i owoce mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuły mrożone 2.5kg kg 330 Fasola szparagowa mrożona 2.5kg kg 300 Jarzynka mrożona 2.5kg kg 2000 Kalafior mrożony 2.5kg kg 220 Marchew mrożona 2.5kg kg 340 Mieszanka kompotowa 2.5kg kg 2000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajo świeże średnie szt. 36 000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

 

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jogurt naturalny 200g szt. 7000 Jogurt owocowy 125g o zawartości 1.5% tłuszczu szt. 6000 Kefir 400g szt. 2000 Masło zawartość tłuszczu 82% kg 1600 Mleko folia 2% tłuszczu l 12 600 Mleko w proszku 0.5kg 26% tłuszczu kg 200 Ser topiony 27% tłuszczu kremowy różne smaki kg 250 Ser twarogowy chudy krajanka kg 1500 Ser twarogowy półtłusty krajanka kg 700 Ser żółty 45% tłuszczu typu edamski nie gorszy kg 500 Serek owocowy 125g -150g szt. 5 000 Serek wiejski ziarnisty 200g szt. 1600 Śmietana 18% tłuszczu do 1L l 2300.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.